Loading...

Epavele din Delta Dunării  

Delta Dunării abundă de inedit la fiecare clipă petrecută pe apă, de la spectacolul naturii şi al păsărilor până la poveşti despre piraţi, prinţese şi nave care au eşuat.

 În cadrul pachetelor turistice All Inclusive oferite de Pensiunea Dunărea Veche sunt facilitate şi aceste întâlniri cu istoria de la Gurile Dunării.

La 2 septembrie 1991, Nava Rostock, sub pavilion ucrainean a eșuat și s-a scufundat pe partea cea mai îngustă a Canalului Sulina, blocând navigația maritimă. Scoaterea la suprafață a epavei a durat mai mult de 14 ani, încheindu-se abia la 30 noiembrie 2005, timp în care circulația fluvială pe brațul Sulina a fost grav afectată.

Încercările de scoatere la suprafață a epavei au costat și viața a doi scafandri. Pe mal, în dreptul scufundării navei există o placă comemorativă Rostock, în satul Partizani, vizibilă şi de pe apă.

La Sulina, trecând pe lângă Vechiul Far, în Golful Musura, la ieşirea în Marea Neagră, aproape de Insula K se iveşte din apă silueta fantomatică a navei eșuate “Turgut S”, aflată sub pavilion georgian, care a rămas ancorată într-o limbă de pământ din cauza unei furtuni, în 2009.

La Sfântu Gheorghe, lângă Insula Sacalin, se află epava remorcherului Tuzla, eşuat în anii 70. Povestea spune că, pe o vreme rea, echipajul remorcherului, care naviga spre Sfântu Gheorghe, a văzut farul din localitate, dar a făcut o manevră greşită.

Acum la comanda acestor nave se află echipaje de pelicani, egrete şi cormorani care se odihnesc până la următoarea sesiune de pescuit.

.

No comments yet! You be the first to comment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.