Plimbare cu barca
Lacurile si canalele din jurul satului Mila 23
Fiind situata in inima deltei, Mila 23 este inconjurata de o multitudine locuri cu peisaje incantatoare, precum lacurile Lideanca, Trei iezere, Bodaproste, Matita, Arehova, Babina, Nebunu sau Fortuna, canalele Sontea, Eraccle sau Olguta.
Se pot organiza excursii catre rezervatiile de pelicani, lebede sau cormorani. Salbele de lacuri din jurul satului trebuie neaparat vizitate, iar daca tot sunteti la Mila 23, nu trebuie sa ratati sansa de a vedea un apus de soare cum numai in delta exista.
Plimbare cu barca
Manastirea Stipoc
Manastirea Stipoc (Schitul Sfantul Atanasie) este singura manastire situata in Delta Dunarii, amplasata pe grindul Stipoc, intre Mila 23 si Chilia.
Staretul manastirii este un om foarte primitor si rabdator cu toti cei care intra in acest lacas. Locul parca este un mic paradis in mijlocul pustiei, un fel de oaza unde te poti reface dupa o zi torida de vara.
Plimbare cu barca
Padurea Letea
Padurea Letea, un peisaj de poveste, este o padure ca in legendele cu zane. Cea mai nordica padure subtropicala din Europa este formata pe grindul nisipos Letea din fasii de padure (hasmacuri) dezvoltate printre dunele de nisip. Mergand prin padure treci printr-o uluitoare schimbare de peisaj, de la padure subtropicala la desert in numai 2-300 de metri.
Plimbare cu barca
Sulina
Sulina este cea mai estica localitate a Romaniei, un oras cu o puternica rezonanta istorica.
In Sulina se poate face plaja la Marea Neagra, se poate vizita Farul Vechi, Cimitirul Maritim sau puteti face o plimbare pe faleza orasului.
Plimbare cu barca
Ture foto
Delta Dunarii ofera o multitudine de peisaje unice care sunt o invitatie la fotografie.
Turele foto nu au un traseu fix, ci depind de dorintele participantilor, de experienta acestora, de starea vremii sau de alti factori locali(de ex. nivelul apei). In general se pleaca dimneata dupa micul dejun , iar dupa un traseu de 4 ore se revine la pensiune unde se serveste un pranz pescaresc, urmand apoi ca dupa amiaza sa se faca un alt traseu de 3-4 ore care se va incheia cu „prinderea ” unui apus de soare pe unul din lacurile din jurul satului. La cererea participantilor se poate pleca in tura dimineata devreme, urmand ca dupa un traseu de 2-3 ore grupul sa revina la pensiune petru micul dejun.
Pentru a avea suficient spatiu in barca, grupurile sunt formate din maximum 6 persoane.
Pe parcursul turelor foto sunteti Insotiti de un ghid localnic, care cunoaste toate ascunzisurile deltei, si veti naviga pe canale si lacuri incercand sa va apropiati cat mai mult de coloniile de pelicani sau cormorani. Totodata, animale salbatice, intinderi de nuferi, salcii scufundate, rasarturi si apusuri spectaculoase vor reprezenta principalele „tinte” ale obiectivelor aparatelor voastre.
Viteza de deplasare a barcii este mica, iar programul nu este unul fix, astfel incat se pot face opriri ori de cate ori participantii la ture vor sa acorde mai multa atentie si memorie pe card unui anumit peisaj, pelican, nufar, egreta.
Fie ca este primavara, vara sau toamna, in delta cu siguranta veti gasi „motive” care sa va faca sa va „indragostiti” mai mult de camera foto si sa va doriti sa reveniti cat mai curand la Mila 23.
In cazul in care sunteti un grup interesat de acest program va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la telefonic.
Inarmati-va cu un aparat foto si cu un card de memorie pe masura si porniti spre Delta Dunarii!